top of page
Search

Nadácia ZSE "Slnečné strechy"

V februári 2023 sme s radosťou prijali správu, že sme získali grant od Nadácie ZSE, ktorý nám umožní nainštalovať fotovoltické panely na našom Azylovom dome. Nedávno sme privítali odborníkov z firmy ZSE a.s., ktorí navštívili Azylový dom v meste Levice s cieľom vykonať odbornú obhliadku. Ich úlohou bolo navrhnúť a zrealizovať montáž fotovoltických panelov, ktoré by slúžili na výrobu elektrickej energie a prispeli tak k udržateľnej výrobe a ochrane životného prostredia.


Na obhliadku sa okrem odborníkov z firmy ZSE pridali aj zástupcovia vedenia mesta, nakoľko budova Azylového domu patrí mestu Levice. Odborníci nám podrobne vysvetlili, ako fotovoltické panely fungujú, aký výkon majú a aký prínos by mohli mať pre samotný Azylový dom.


Po dôkladnej obhliadke budovy a okolia sa odborníci rozhodli umiestniť panely na strechu Azylového domu budovy A, ktorá má dostatok slnečného žiarenia. Návrh bol následne schválený zástupcami organizácie Humanit n.o. aj vedenia mesta Levice.

Vďaka tejto obhliadke nám navrhli montáž solárnych panelov o výkone 16,8Kwp, ktoré ročne vyrobia približne 19 MWh. Toto číslo pre nás znamená ročnú úsporu nákladov na elektrickú energiu až do 30%.


Budeme vás pravidelne informovať o priebehu projektu na našom blogu aj sociálnych sieťach.


Radi by sme sa poďakovali Nadácii ZSE za dôveru a podporu nielen v grantovom programe Slnečné strechy, ale aj za podporu projektov počítačovej učebne a dažďovej vody, ktoré sú stále využívané v našom Azylovom dome.



25 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page